Home » Homeopathie

Over homeopathie

Homeopathie valt onder de alternatieve geneeswijzen. Alternatief ten opzichte van de reguliere gezondheidszorg, waarvoor iedere Nederlander verplicht maandelijks een bedrag betaalt. Voor alternatieve gezondheidszorg kunt u zich aanvullend verzekeren. Homeopathie is een van de natuurgeneeswijzen. Maar het is geen kruidengeneeskunde. Wat dan wel? Via de onderwerpen in de linkerkolom vindt u antwoorden.

Staat uw vraag er niet bij? Neem alstublieft contact op via de contactpagina.

Algemeen: Klassieke Homeopathie

Homeopathie is een geneeswijze die gebruik maakt van het genezende vermogen van het lichaam en de geest. Homeopathie roept de kracht aan die in ider van ons huist en die ons doet leven. De klassiek homeopaat behandeldt geen symptomen, maar probeert de oorzaak weg te nemen die de levenskracht hindert. Dat is de essentie van genezen. De homeopaat kiest de middelen klachten en oorzaken aanpakken.

Homeopathie is geen garantie op genezing, maar kan op onverwachte manier iemands levenskracht verbeteren. Zo wordt ruimte gemaakt voor genezing. Het is aan de mens of het dier zelf om daar verder mee te gaan.

Als de aard van de klacht waarmee u komt dat vraagt - wanneer de homeopaat complicaties voorziet die met homeopathie moeilijk of niet te behandelen zijn - dan kunt u ook doorverwezen worden naar een andere hulpverlener (dat zal in veel gevallen de huisarts zijn).

Als dat nodig is kunt u naast homeopathische voorschriften ook voedings- en leefstijl adviezen verwachten.